Модата в обзавеждането, която ни донесе отминалата 2018 година

2020-12-24 19:18:34 107
През 2018 особено силна популярност доби така наречения "индустриален шик" - движение в дизайна, което се отличава със студена синя или зелена светлина, тухлени стени, масивна и груба дървесина съчетана с цимент, желязо и стари мебели. Този стил в дизайна е създаден в Съединените щати през петдесетте години с идеята да се вдъхне нов живот на стари индустриални сгради и помещения. В днешно време е много подходящ за големи светли помещения.

Друг интересен стил, на който се обърна внимание през изминалата 2018 година е Lagom. Името на това течение в интериорния дизайн е шведско и означава "точно количество". Думата означава начин на живот, който е прост, без напрежение и в който се наслаждаваме на малките неща. Тази философия се превръща в типичен скандинавски стил в обзавеждането и дизайна на мебели характерен с гостоприемството си, спокойствието си, натуралните материали, меки цветове и прости, минималистични мебели, като набляга само на нещата от които наистина имаме нужда, за да се чувстваме добре. 

Кадифето е материал, който стана много популярен при обзавеждането през 2018 година, като освен за тапициране на мека мебел, като дивани и столове то се използва и за завеси и покривала за легла. Кадифето придава топлина на помещенията, където се използва.

През 2018 голямо завръщане направиха и тапетите. Забравени през последните години, тези декорации за стена могат да променят до неузнаваемост помещението, където се използват. С тях можете да придадете идентичност на всички стаи в къщата си, като спалнята, кухнята, хола и трапезарията, като на пазара се предлагат всякакви варианти от класически до такива с абстрактни шарки. 

Verde in casa - това е стил, който набляга на озеленяването на дома при обзавеждането и въпреки, че не е нов, той изживя своя нов възход през 2018 година. Нека растенията превземат дома ви. 

Шарените, разноцветни плочки са били много популярни в края на 19 век, но ето че новото е добре забравено старо и те отново са на мода. Използвайте ги, за да добавите контрасти при обзавеждането на дома ви.