Съвети относно обзавеждането на жилището с мебели (част 1)

2020-12-24 20:54:32 262
Кухнята (кухненските шакафове)


Ненапразно първата част от дома, за която пишем е кухнята. Това е може би и най-трудната част за обзавеждане в жилището, където може да отиде и най-голямата част от бюджета.

Ако изберете модел кухня, която е модулна и се поддържа на склад, това ви дава няколко предимства: 

- всички кухненски шкафове са налични и проектът може да бъде изпълнен веднага

- цените на такива модулни системи от кухненски шкафове са по-ниски (понякога в пъти), защото се произвеждат в ограничено количество цветове и размери на модулите. Това позволява производството да се оптимизира, да се намалят разходите поради загуби, да се намалят цените на материалите и тези за труд. Така за едно и също като качество изделие се получава голямо предимство в цената на модулните кухни пред поръчковите

Освен предимствата получавате и няколко недостатъка с модулните кухни: 

- изборът на цветове е ограничен или липсва такъв и ако предлагания цвят или цветове не отговарят на вашето желание или трябва да направите компромис или трябва да се откажете от поръчка

- изборът на размери и видове кухненски шкафове е ограничен, но това може да се компенсира при проектирането от опитен проектант. Освен това някои от шафовете биха могли да се променят в дадена степен впоследствие, но това в голяма степен зависи от желанието и възможностите на продавача. 

- използваният обков често е от среден или нисъл клас, но и тук отново според възможностите и желанието на продавача би могла да се осъществи подмяна на съществуващите механизми за чекмеджета и панти. 

При поръчковите кухни, които се произвеждат специално за клиента, съобразени с неговите желания за цветове и размери, изборът е на практика неограничен, но за съжаление и цените са доста по-високи. Ние препоръчваме на клиентите си да разгледат първо внимателно предложенията за обзвеждане за кухня от модулен тип и чак ако не намерят решение, което ги устройва, да се насочат към поръчковите кухни. 

Към част втора на статията